Om Sundahls

Om oss

Idag är vi stolta att vara ett av Sveriges största privata maskinhandelsföretag inom entreprenad, skog, lantbruk, park och trädgårdsmaskiner. Med södra Sveriges bredaste maskinprogram kan vi erbjuda allt från robotgräsklippare och röjsågar till skogsmaskiner, lantbruksmaskiner och stora entreprenadmaskiner. Vår huvudort är Växjö med anläggningar i Karlskrona, Kalmar och Vetlanda (Höglandets Maskin) samt verksamheter i Eksjö och Mörrum, där vi erbjuder reservdelsförsäljning, service och försäljning av maskiner. Våra välutrustade servicebilar och fältmekaniker ser till att vi kan erbjuda snabb och pålitlig service även ute på fältet. Som generalagent för Atlas entreprenadmaskiner i Sverige och återförsäljare av JCB och Kobelco, Rottne skogsmaskiner, Massey Fergusons traktorer/lantbruks och grönytemaskiner samt Husqvarnas sortiment för skog och grönyteskötsel, kan du vara säker på att vi har de bästa maskinerna för ditt behov. Vi är stolta över att ha varit verksamma sedan 1960, med 78 dedikerade anställda och en årlig omsättning på över 500* miljoner SEK. Välkommen till Sundahls Maskinaffär – din maskinpartner.

(*=2022)

Karl Sundahl

Historia

Sundahls Maskinaffär grundades av Karl Sundahl den 4 mars 1960.

Gamla vägen 11, Växjö

Verksamheten bedrevs i trädgården på Gamla Vägen 11 i Växjö. Bostaden var förlagd till övervåningen,  reservdelar på undervåningen och verkstaden i garaget.

Mörners väg 108, Växjö

Trädgården och intilliggande parkområde fylldes snabbt med maskiner och 1964 blev Karl tvungen att flytta verksamheten till två införskaffade fastigheter på Birkagatan.

1968 hade även dessa två fastigheter blivit för små och därför köptes en större fastighet centralt som innebar en flytt till Mörners väg 108. Året därpå öppnade dessutom Sundahls sin första filial i Blekinge.

 

Evert och Jan Sundahl, Rådjursvägen 11 Växjö

1980 går maskinprofilen Karl Sundahl ur tiden och nästa generation är redo att ta vid i form av Evert Sundahl.

Framgångsrika år följer och 1992 är det dags för ytterligare en flytt, nu till Rådjursvägen 11 där huvudkontoret fortfarande är placerat idag.

 

Rådjursvägen 8a

 År 2000 tar Karl´s barnbarn Jan Sundahl över verksamheten och samtidigt utökas produktfloran med att Sundahls Växjö påbörjar sin entreprenadavdelning i nya lokaler på Rådjursvägen 8a där vi bland annat blir generalagent i Sverige för Atlas GmbH.

 

Silvervägen 8, Karlskrona

 Sundahls fortsätter att växa i Blekinge och 2009 flyttar Sundahls in i nuvarande lokal på Silvervägen 8 i Karlskrona.

 

Dikesvägen 2, Vetlanda

2015 lyfts blickarna norrut och Höglandets Maskin i Vetlanda köps in och bedrivs som ett dotterbolag.

 

Sigillvägen 6, Kalmar

Kalmar och Ölands-regionen ligger familjen Sundahls varm om hjärtat och 2020 öppnas en helt nybyggd anläggning i området Smedby.